img img
nonanic blogging is a website for bloggers to share their experience. It is a platform to share their thoughts and experience freely.

Instagram

Contact Us

  • Bandung
  • 081399441986

Grass-Fed Beef Opor

Opor Sapi Grass-fed

Hello, #BestNic! Can you believe we're already having al-Fitr! Who here has experienced answering template questions like "When is your spouse?" or "When are you bringing a plus one?" and other family inquiries? 😆

 

No worries.. It's better to just close your eyes and ears and focus on chasing your life goals, #BestNic. But don't close the Nonanic webpage just yet, because this time Nona wants to share a recipe for a dish that is not only super special but also healthier for you and your family for the Hari Raya.

 

Creamy, savory, thick. Yup, what else if not Eid opor!

 

To accompany the Ketupat Tiwul Nonanic whose recipe Nona shared in the previous post, this time Nona wants to share the recipe for the opor. But, of course, it wouldn't be Nonanic if the recipe didn't level up: not only delicious but also healthier. Here it is,

 

GRASS-FED BEEF OPOR

 

 

This low-GI and MSG-free opor will make your special day less guilty! Because this opor is made with grass-fed beef which has lower fat content than regular beef. Besides, Nona also uses pure coconut milk from one whole coconut. 

You know that coconut milk is a source of good fat beneficial for your body, right? Just don't eat it by the spoonful! Huehehhe

 

In Nona's opinion, this Nonanic-style opor and ketupat are unmatched! Just like you 😝

 

So, are you ready to send Grass-Fed Beef Opor and healthy Ketupat Tiwul a la Nonanic to your future in-laws' house? Who knows, maybe after Eid, you'll get engaged. #cool

 

Halo, #BestNic! Eid Mubarak to you all who celebrate 💚 Ayo siapa disini yang udah berkali-kali jawabin pertanyaan netizen, “Kapan nyusul?” atau “Kapan bawa gandengan?” dan pertanyaan-pertanyaan netizen lainnya saat kumpul keluarga kemarin? 😆

 

Gak papaaa..Mendingan tutup mata tutup telinga aja deh dan fokus mengejar life goals kamu, #BestNic. Tapi jangan tutup webpage Nonanic dulu ya, karena kali ini Nona mau share resep hidangan yang gak hanya super istimewa tapi juga lebih sehat buat kamu dan keluarga di Hari Raya.

 

Creamy, gurih, kental. Yup, apalagi kalo bukan opor lebaran! 

 

Untuk menemani Ketupat Tiwul Nonanic yang udah Nona share resepnya di post sebelumnya, kali ini Nona mau share resep opornya dong. Tapi, tentu aja bukan Nonanic namanya kalo resepnya gak naik level: gak hanya enak, tapi juga lebih sehat. Ini dia,

 

OPOR SAPI GRASS-FED

 

 

Opor yang low-GI sugar dan tanpa MSG ini bakal bikin hari spesial kamu less-guilty deh! Sebab opor ini dibuat dengan daging sapi pemakan rumput yang memiliki lemak lebih rendah dari pada sapi pada umumnya. Selain itu Nona juga memakai santan kelapa asli dari satu buah kelapa utuh. 

Kalian tau kan kalo santan itu adalah sumber lemak baik yang berguna bagi tubuh kamu? Asal makannya gak sepanci ya! Huehehhe

 

Pokoknya menurut Nona Opor dan Ketupat ala Nonanic ini ga ada duanya deh! Kaya kamu 😝

 

Gimana, udah siap belum kirim Opor Sapi Grass-Fed dan Ketupat Tiwul sehat a la Nonanic ke rumah calon mertuamu? Siapa tau lho habis lebaran ini, kamu lamaran. #asik

 


Course Main Course

Cuisine Indonesian

Keyword healthy beef stew, indonesia beeef stew with coconut milk, inodnesian opor, healthy grass-fed beef opor

Prep 10 minutes

Cook 50 minutes

Servings 6 servings

Ingredients

500 grams of grass-fed beef shank, cut as desired

½ liter of water

25 grams of shallots

12 grams of garlic

1 stalk of lemongrass

2 bay leaves

3 kaffir lime leaves (remove the leaf veins)

3 cm galangal

¾ teaspoon coriander seeds - roasted and ground

½ teaspoon cumin powder

2 teaspoons sea salt

2 teaspoons sorghum sugar

¾ teaspoon non-MSG mushroom broth

½ teaspoon ground pepper

Coconut milk (grated 1 coconut + 500ml water, squeezed)

Ingredients B (Spice Paste):

35 grams of shallots

20 grams of garlic

3 roasted candlenuts

A little water for blending